تناقض‌های آشکار در سیاست بایدن درباره جنگ یمن-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

تناقض‌های آشکار در سیاست بایدن درباره جنگ یمن

۸ ماه از وعده رئیس جمهور آمریکا مبنی بر پایان دادن به حمایت از عملیات تهاجمی علیه یمن می‌گذرد، اما هنوز دستاوردی حاصل نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 19
کد خبر: ۱۰۲۶۹۷

به گزارش راهبرد معاصر، اندیشکده آمریکایی «بروکینگز»، در یادداشتی به وعده‌های «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، در مورد پایان جنگ یمن به عنوان هدفی کلیدی و جدا کردن مسیر خود از مسیر «دونالد ترامپ» در این رابطه پرداخته است.

یادداشت «بروکینگز» با اشاره به رویکرد «دونالد ترامپ» و «باراک اوباما»، روسای جمهور قبلی آمریکا در قبال عربستان که براساس حمایت یا باج دهی تنظیم شده بود، به ۸ ماه زمانی که از وعده بایدن برای پایان دادن به جنگ یمن گذشته است، پرداخت.

از این منظر، اقتصاد جنگی سودآور و ورود منابع و تجهیزات از جانب حامیان خارجی، رنج غیرنظامیان یمنی را ادامه می‌دهد.

مصداق این موضوع این است که بایدن شاید نتواند به جنگ یمن خاتمه دهد، اما می‌تواند نقطه پایانی بر مشارکت آمریکا بر جنگ یمن بگذارد.

به اعتقاد نگارنده یادداشت، رویکرد بایدن دارای تناقض‌های آشکاری است.

نخست؛ رئیس جمهور آمریکا در حالی اعلام کرد که حمایت کشورش از عملیات تهاجمی در یمن را خاتمه می‌دهد که جنگ عربستان علیه یمن، یک عملیات تهاجمی است.

عربستان کشور دیگری را محاصره کرده و بمباران می‌کند؛ از مارس ۲۰۱۵ تا جولای ۲۰۲۱، سعودی‌ها دستکم ۲۳ هزار و ۲۵۱ حمله هوایی علیه یمن انجام دادند که بر اثر آن ۱۸ هزار و ۶۱۶ غیرنظامی کشته و زخمی شدند.

تا زمانی که آمریکا حمایت مادی و لفظی خود را از جنگ خودخواسته‌ها سعودی ادامه دهد، ادعای بایدن مبنی بر قطع حمایت آمریکا از عملیات تهاجمی دروغ است.

دو؛ دومین تناقض آشکار در ادعا‌های بایدن در مورد جنگ یمن، در پی عدم درخواست فوری وی برای پایان محاصره یمن از سوی عربستان آشکار می‌شود؛ زیرا محاصره، اقدامی دفاعی نیست و آمریکا حتی به صورت مخفیانه با ادامه محاصره همکاری کرد.

این محاصره مانع ورود سوخت به بندر «الحدیده» می‌شود؛ عربستان همچنین از فعالیت فرودگاه بین المللی «صنعا» جلوگیری می‌کند.



عدم اصرار بایدن بر اتمام محاصره یمن، همکاری با تاکتیک گرسنگی ائتلاف سعودی، تشدید فاجعه انسانی و استفاده از محاصره به عنوان شرط مذاکره است.

از نگاه این یادداشت، عربستان در حال دنبال کردن ایده «در رنج قرار دادن مردم» است.

عدم پیشرفت در مذاکرات صلح یمن نیز از عدم پایبندی آمریکا به رویکرد دیپلماتیک ناشی می‌شود؛ در عمل آمریکا همچنان حامی سرسخت عربستان است.

آمریکا در حالی مقابله به مثل نیرو‌های یمنی را محکوم می‌کند که در مورد حملات هوایی کُشنده‌تر عربستان غالبا سکوت می‌کند.

یادداشت در بخش دیگری می‎گوید رئیس جمهور آمریکا در مورد افغانستان گفت که نه می‌تواند و نه می‌خواهد که نظامیان آمریکایی در جنگ داخلی کشور دیگری به جنگی بی پایان ادامه دهند و در نهایت به دخالت نظامی آمریکا پایان داد. او باید همین منطق را در مورد یمن اعمال کند؛ جایی که آمریکا همچنان درگیر و دخیل جنگ بیهوده و فاجعه بار سعودی‌هاست./میزان

مطالب مرتبط
ارسال نظر